Blogs

Een Zuid-Afrikaans avontuur in Miami: mijn ervaringen op de beurs

Miami Beach Convention Center, VS JIS FALL

Miami, Florida – een symfonie van zonneschijn, palmbomen en een zeebries die je begroet. Terwijl ik terugdenk aan mijn tijd op de beurs in Miami, voel ik nog steeds de opwinding die door mijn aderen stroomde vanaf het moment dat ik vertrok, zelfs te midden van een dreigende orkaan.

Samen met twintig mede-ondernemers uit Zuid-Afrika betraden we de beursvloer, klaar om onze stand op te zetten en de wereld te laten zien wat we te bieden hadden. Dagen gevuld met bedrijvigheid en lange uren vol ontmoetingen met nieuwe mensen volgden. Het was een tijd van netwerken, van zakelijke gesprekken die bruisten van potentieel. Het Amerikaanse publiek omarmde mijn ontwerpen met enthousiasme, vooral mijn interpretatie van de iconische Boababboom trok veel aandacht.

Maar het leven draait niet alleen om werk. Tussen de drukke dagen door vond ik momenten van ontspanning om Miami te verkennen. De warme, vrolijke mensen, hun vitale levensstijl, de betoverende Art Deco-architectuur en de overvloed aan kunst – het was alsof elke straat een nieuw verhaal vertelde. Ik genoot van het spel van licht en kleur dat de stad doordrenkte, terwijl de zwoele geur van zon en zee me omhelsde.

Mijn reis naar Miami was meer dan alleen een zakelijke onderneming; het was een reis van ontdekking en verbinding. Door mijn ervaringen op de beurs en mijn tijd in deze levendige stad, heb ik niet alleen mijn zakelijke horizon verbreed, maar ook mijn hart gevuld met herinneringen die ik voor altijd zal koesteren. Wil je meer zien van mijn avonturen in Miami? Bekijk dan zeker mijn filmpjes op YouTube, waarin ik je meeneem op een persoonlijke reis door deze betoverende stad.

Pootafdruk als uniek sieraad.

Sliver hanger van een hond pootafdruk handgemaakt maatwerk

In de loop van ons leven hebben we soms momenten waarop ons hart diep wordt geraakt. Zo’n moment beleefde ik toen ik Ilona ontmoette, een vrouw met een zachte glans in haar ogen, maar ook een stil verdriet dat daarachter lag; het gemis van haar trouwe metgezel, haar geliefde hond Diessel.

Ilona wilde graag een tastbare herinnering aan Diessel. Ze zag mijn sieraden en wist meteen dat ik degene was die haar kon helpen een uniek aandenken te creëren aan haar geliefde viervoeter.

Het was een eer voor mij om haar emoties te kunnen verwerken in een sieraad dat zij kon dragen als een tastbare herinnering. Ilona, een kunstenaar op haar eigen manier, had de pootafdruk van Diessel zorgvuldig vastgelegd en naar mij gestuurd. Met haar creatie in mijn handen begon ik aan het proces van het maken van een hanger die haar verbondenheid met Diessel zou vereeuwigen.

Een pootafdruk is meer dan alleen een afdruk in het zand. Het is een symbool van loyaliteit, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde. En nu, dankzij de creativiteit van Ilona en het vakmanschap van mijzelf, is het ook een tijdloos sieraad om haar herinneringen aan Diessel voor altijd te koesteren.

In mijn YouTube-filmpje neem ik je mee door het hele proces van het maken van dit bijzondere sieraad. Van het ontvangen van Ilona’s tekening tot het voltooien van de hanger, elk moment is vastgelegd en gedeeld om de schoonheid en betekenis achter dit unieke stuk te laten zien.

Festival voor het Afrikaans

Jewellery Art Festival voor het Afrikaans

Mijn hart klopt warm voor de kunst: dit beeldt in woorden, muziek en theater de essentie uit, wat me bezighoudt en wat er om je heen gebeurt…. en ik beleef deze ervaring samen met anderen!!

Het Festival voor het Afrikaans was een belevenis, voor alle liefhebbers van de Afrikaanse taal en cultuur! Een greep uit de namen van de artiesten die optraden waren: Antjie Krog, Marita van de Vyver, Frazer Barry, Stef Bos en Amanda Strydom.

Het was een belevenis om mijn zelf ontworpen sieraden te laten zien op de Zuid-Afrikaanse markt tijdens het Festival voor het Afrikaans. Het was een waar feest om te “kuier” met mensen die dezelfde passie hebben voor deze kunst en die mooie taal: Afrikaans. Ik kende niemand op het Festival maar het leek wel of ik allerlei oude schoolvrienden opnieuw ontmoette!

De hoogstaande Afrikaanse muziek, dichtkunst en het theater hebben me laten zweven op de woorden en tonen, boven mijn eigen bestaan. Ik heb intens genoten van de inspirerende sfeer en de mensen. Zoveel mensen waren ook zo geraakt door mijn sieraden met Afrikaanse tonen, dat ze een hanger met bijv. een giraffe, boabab of protea gingen kopen.

Het was prachtig om te zien hoe de mensen verguld waren met de aankoop van een kunst juweeltje, en de hanger gelijk om deden of blij mee namen.

 

Sieradenbeurs JIS Miami

Femke Kleisen Designs is, samen met andere Zuid-Afrikaanse bedrijven in de sieradenindustrie, uitgekozen om Zuid-Afrika te vertegenwoordigen op de Jewellery International Fall Showcase in Miami. De show wordt georganiseerd in samenwerking met DTI en Annalize van Zyl Exhibition Project Managers en de Jewellery Council of South Africa.

Dit is een initiatief om Zuid-Afrikaanse producten en vakmanschap onder de aandacht te brengen van een publiek in het buitenland en de internationale handel met Zuid-Afrika te bevorderen. 

Femke Kleisen werkt samen met haar vennoot en apprentice Rinus Franken aan de vervaardiging van haar kenmerkende serie Afrikaanse sieraden in edele metalen vanuit hun atelier in Pretoria, Zuid-Afrika.

Kom en bezoek de uitstalling van Zuid-Afrika op de beurs in JIS Miami, USA- Miami, van 30 september tot 3 oktober 2022.

Hopelijk tot ziens!

“there is only one way to eat an elephant: a bite at a time.”

“there is only one way to eat an elephant: a bite at a time.”

Terugkijkend op 2021 was het een jaar van grote beslissingen en uitdagingen en vele uren  van intensief werken om een ​​vestiging van FK Designs in Nederland te openen. De Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu heeft ooit wijselijk gezegd: “there is only one way to eat an elephant: a bite at a time.”  Mijn project was ook zoals een grote olifant die ik stukje voor stukje moest oplossen, om alles op zijn plaats te krijgen. Maar het is gelukt!

Rinus werkt hard in onze studio in Pretoria om alle sieraden te maken. Hij werkt gedreven en is toegewijd.

We zijn ook begonnen met het maken van een serie oorbellen. Er zijn nog steeds enkele noten die we moeten kraken.  We hopen binnenkort de oorbellen-lijn te introduceren.

Ik zie uit naar 2022 en we hebben leuke plannen voor FK Designs om jouw hart hart vrolijk te maken!

www.femkekleisen.nl